po 18 miesiącu

Zapiekanka z fasolką

Zapiekanka z fasolką Serves: dla 4 osób

Składniki

  • 1 pojedyńcza pierś z kurczaka
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebulka
  • 50 g tartego żółtego sera
  • 150 g mrożonej fasolki szparagowej
  • sól, zioła
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka bułki tartej

Przepis

  1. 1 Pierś z kurczaka posól, natrzyj ziołami i skrop olejem.
  2. 2 Zawiń w folię i upiecz w piekarniku.
  3. 3 Ziemniaki obierz, ugotuj i rozgnieć widelcem.
  4. 4 Cebulę obierz, pokrój w talarki i usmaż.
  5. 5 Ser zetrzyj na tarce.
  6. 6 Fasolkę obgotuj we wrzątku.
  7. 7 Żaroodporną foremkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  8. 8 Na dno wyłóż ziemniaki, na nie zmielone lub posiekane mięso, cebulkę i fasolkę.
  9. 9 Całość posyp żółtym serem.
  10. 10 Zapiekaj w 180st.C około 20 minut.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.