Torcik grysikowy z truskawkami

Torcik grysikowy z truskawkami

Składniki

  • 150 g podłużnych biszkoptów
  • 500 ml mleka
  • 5 czubatych łyżek kaszy manny (70 g)
  • 150 g cukru pudru
  • 1 jajko (L)
  • sok z 1/2 cytryny
  • 200 g masła
  • 1 galaretka brzoskwiniowa
  • 500 g truskawek

Przepis

  1. 1 Kaszę mannę gotuj na mleku około 10 minut, ciągle mieszając. (Powinna stać się gęsta.)
  2. 2 Zdejmij z ognia, dodaj roztrzepane jajko i wymieszaj. Wystudź.
  3. 3 Miękką masło utrzeć na gładką masę.
  4. 4 Ciągle ucierając dodać przestudzoną kaszę i na koniec sok z cytryny.
  5. 5 Kwadratową formę o wymiarach 22x22 cm wyłóż biszkoptami.
  6. 6 Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody i przestudź.
  7. 7 Na biszkopty wyłóż masę z kaszy i równo rozprowadź.
  8. 8 Na wierzchu ułóż truskawki.
  9. 9 Całość zalej lekko tężejącą galaretką i odstaw na kilka godzin do lodówki.
  10. 10 Podawaj schłodzone.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.