po 12 miesiącu

Ryba w pomidorach

Ryba w pomidorach Serves: dla 4 osób

Składniki

  • 1/2 kg filetów z dorsza (bez skóry)
  • 1/2 cytryny
  • 4 łyżki oleju sojowego
  • 2–3 duże pomidory
  • 2 cebule
  • 3 łyżki śmietany 18%

Przepis

  1. 1 Filety opłucz zimną wodą, skrop sokiem z cytryny i odstaw.
  2. 2 Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na oleju (w garnku z pokrywką), aż będzie szklista.
  3. 3 Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na plasterki.
  4. 4 Plasterki ułóż w garnku na cebuli.
  5. 5 Na pomidorach ułóż filety z ryby.
  6. 6 Duś pod przykryciem około 10 minut.
  7. 7 Dodaj śmietanę i duś jeszcze 5 minut.
  8. 8 Posiekaj koperek i pietruszkę, posyp gotowe danie.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.