Penne z jajkiem i szpinakowo-drobiowym sosem

Penne z jajkiem i szpinakowo-drobiowym sosem Serves: 4 porcje

Składniki

  • 250 g makaronu penne
  • 4 jajka
  • sól, grubo mielony pieprz
  • sos:
  • 200 g mięsa z indyka lub kurczaka
  • garść świeżego szpinaku
  • 1 marchewka
  • 1 ziemniak
  • kawałeczek pora
  • 1 łyżeczka masła
  • szczypta ziół prowansalskich

Przepis

  1. 1 Warzywa obierz.
  2. 2 Mięso i warzywa pokrój na kawałki, zalej niewielką ilością lekko słonej wody i gotuj około 20 minut.
  3. 3 Pod koniec gotowania dodaj szpinak.
  4. 4 Całość zblenduj z dodatkiem masła i ziół prowansalskich.
  5. 5 Makaron ugotuj al'dente i wymieszaj z sosem szpinakowym.
  6. 6 Podawaj z sadzonymi jajkami, posypane grubo mielonym pieprzem.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.