Makaronowe muszle ze szpinakiem

Makaronowe muszle ze szpinakiem

Składniki

  • około 15 muszli makaronowych
  • oliwa z oliwek
  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 250 g sera ricotta
  • 1 duża łyżka masła
  • sól, pieprz ziołowy
  • 2 ząbki czosnku
  • parmezan
  • 1 pomidor

Przepis

  1. 1 Makaron ugotuj al dente z łyżeczką oliwy i odrobiną soli.
  2. 2 Następnie delikatnie odcedź i zahartuj zimną wodą.
  3. 3 Masło rozpuść na patelni, dodaj wyciśnięty czosnek i rozmrożony i dokładnie odciśnięty z wody szpinak.
  4. 4 Wszystko podsmaż. Odstaw do ostygnięcia.
  5. 5 Następnie dodaj ser ricotta i wszystko wymieszaj na gładką masę.
  6. 6 Dopraw solą i pieprzem.
  7. 7 Makaronowe muszle wypełnij farszem i posyp startym na tarce parmezanem.
  8. 8 Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i obłóż ósemkami pomidora.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.