Makaronowe babeczki z grzybami

Makaronowe babeczki z grzybami

Składniki

  • 250 g drobnego makaronu orzo (podobnego do ryżu)
  • 250 g grzybów ( kurki lub pieczarki)
  • 3 łyżki masła
  • 2 cebule
  • 100 g sera żółtego
  • 3 jajka
  • 100 ml śmietanki 30%
  • natka pietruszki
  • masło i bułka tarta do formy

Przepis

  1. 1 Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, zalać zimną woda, odsączyć.
  2. 2 Cebule obrać, posiekać i poddusić na łyżce masła.
  3. 3 Ser żółty pokroić w kostkę.
  4. 4 Grzyby umyć i poddusić na pozostałym maśle. W przypadku większych grzybów pokroić.
  5. 5 Śmietankę wymieszać z jajkami.
  6. 6 W misce wymieszać makaron, grzyby, ser, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz, dodać śmietankę z jajkami, dokładnie wymieszać.
  7. 7 Formę do muffinów posmarować masłem i oprószyć bułką tartą, napełnić masą makaronowo-grzybową.
  8. 8 Piec około 20 min. w temp. 180 st. C.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.