Dżem agrestowo-borówkowy

Dżem agrestowo-borówkowy

Składniki

  • 800 g agrestu
  • 200 g borówek amerykanskich
  • 1 opakowanie Dżemixu 3:1
  • 350 g cukru

Przepis

  1. 1 Owoce umyj i usuń szypułki.
  2. 2 Agrest włóż do garnka i wymieszaj z dżemixem, dodaj 1/4 szklanki wody i zagotuj.
  3. 3 Gdy agrest się rozgotuje dodaj borówki i cukier, gotuj jeszcze około 5 minut.
  4. 4 Usuń powstałą na powierzchni pianę. (Ja ją zbieram łyżką i zjadam podczas mieszania.)
  5. 5 Gorący dżem przełóż do wyparzonych słoiczków i zakręć zakrętkami.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.