Drożdżowe z morelami i kruszonką

Drożdżowe z morelami i kruszonką

Składniki

  • Ciasto:
  • 350 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 20 g drożdży
  • 1/3 szklanki mleka
  • 50 g masła
  • Wierzch:
  • 400 g moreli
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 25 g masła

Przepis

  1. 1 Masło rozpuść.
  2. 2 Przygotuj rozczyn z 2 łyżek mąki, drożdży, łyżki cukru i odrobiny mleka.
  3. 3 Gdy podrośnie dodaj do pozostałych składników ciasta, razem z rozpuszczonym masłem i zagnieć gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
  4. 4 Ciasto jeszcze raz zagnieć, a następnie przełóż do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. 5 Morele przekrój na ćwiartki i usuń pestki. Ułóż na cieście.
  6. 6 2 łyżki mąki, 3 łyżki cukru i masło zagnieć w palcach na kruszonkę.
  7. 7 Wyłóż na wierzch ciasta.
  8. 8 Formę z ciastem wstaw do nagrzanego do 170 st.C piekarnika i piecz około 30 minut.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.