Deser truskawkowy

Deser truskawkowy

Składniki

  • 300 g truskawek
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka kiwi
  • 200 ml mleka skondensowanego 7,5% bez cukru
  • truskawki do dekoracji

Przepis

  1. 1 Szklaną miskę wyłóż folią aluminiową lub spożywczą.
  2. 2 Truskawki umyj, usuń szypułki i pokrój na plasterki.
  3. 3 Plasterkami truskawek wyłóż miskę w środku.
  4. 4 Galaretki rozpuść oddzielnie, żółtą w 1/2 szklanki wrzątku, zieloną w szklance wrzątku.
  5. 5 Zieloną galaretkę wystudź i odstaw do lodówki do stężenia. Następnie pokrój w kostkę.
  6. 6 Mocno schłodzone mleko ubij mikserem na piankę.
  7. 7 Gdy podwoi objętość wlewaj cienkim strumieniem, ciągle ubijając, wystudzoną galaretkę cytrynową.
  8. 8 Pozostałe truskawki posiekaj.
  9. 9 Truskawki i galaretkę dodaj do pianki i wymieszaj.
  10. 10 Masę przełóż do wyłożonej truskawkami miski i odstaw na 2 godziny do lodówki by stężała.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.