Delikatny sernik z mascarpone

Delikatny sernik z mascarpone

Składniki

  • ciasto:
  • 70 g mąki
  • 20 g kakao
  • 60 g cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • masa serowa:
  • 500 g serka mascarpone
  • 4 jajka
  • 150 g cukru
  • wierzch:
  • 1 opakowanie dżemiksu 3:1
  • 450 g wydrylowanych wiśni (mogą być mrożone)
  • 150 g cukru

Przepis

  1. 1 Wszystkie składniki ciasta włóż do miski i mieszaj mieszadłami miksera, aż ciasto nabierze konsystencji kruszonki.
  2. 2 Ciasto przesyp na dno kwadratowej formy o wymiarach 22x22 cm.
  3. 3 Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 10 minut w 200 st.C.
  4. 4 Jajka i cukier ubij na puch, dodaj ser i wymieszaj.
  5. 5 Masę serową wyłóż na podpieczony spód.
  6. 6 Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piecz około 40 minut, wystudź.
  7. 7 Wiśnie rozmroź, wymieszaj z dżemiksem i zagotuj ciągle mieszając, dodaj cukier i jeszcze raz zagotuj.
  8. 8 Lekko przestudzone i zżelowane wiśnie wyłóż na sernik.
  9. 9 Całość odstaw na kilka godzin do lodówki.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.