Cannelloni z mięsem i warzywami

Cannelloni z mięsem i warzywami

Składniki

  • 250 g makaronu cannelloni
  • 150 g tartego żółtego sera
  • farsz:
  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mała czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • beszamel:
  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • 3 łyżki mąki
  • 700 ml mleka
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przepis

  1. 1 Na farsz. W misce wymieszać mięso, posiekaną cebulę, starte na tarce warzywa, pokrojoną w kostkę paprykę, sól, pieprz i jajka.
  2. 2 Całość dokładnie wymieszać.
  3. 3 Na beszamel. W rondlu roztopić tłuszcz, dodać mąkę, dobrze rozmieszać.
  4. 4 Następnie wlewać partiami mleko ciągle mieszając, aby nie było grudek.
  5. 5 Na koniec wrzucić przyprawy.
  6. 6 Żaroodporną formę do zapiekanek wysmarować tłuszczem i wlać na jej dno trochę beszamelu.
  7. 7 Każdą z rurek wypełnić farszem i ułożyć rurki w naczyniu.
  8. 8 Każdą warstwę rurek polać beszamelem i obsypać tartym serem.
  9. 9 Powinny być dwie, trzy warstwy.
  10. 10 Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec około 40 min, aż makaron będzie miękki, a powierzchni zapiekanki rumiana.
Jako pierwszy oceń ten przepis, zostawiając komentarz poniżej!
Wydrukuj przepis

Thanks for printing this recipe :)

Find more recipes at http://foodpasja.pl

Zostaw komentarz

Thanks for voting! Please submit your comment to validate your vote.